Een Hellend dak zijn de daken die we het vaakst zien langs de Vlaamse wegen. Hoewel platte daken ook meer en meer terugkomen, is het een hellend dak dat nog steeds in onze cultuur zit gebakken. JLB heeft jarenlange ervaring in alle types daken en dus ook in hellende daken.

Voordelen van hellende daken

Een hellend dak heeft tal van voordelen:

  • De woning is compacter en dus energiezuiniger. Anderzijds wordt de vloeroppervlakte behouden.
  • Bij een hellend dak kan al het regenwater hergebruikt worden. Hierdoor is het ecologisch verantwoord.
  • De bouwvergunning voor een hellend dak is gemakkelijker te verkrijgen.
  • Hellende daken zijn duurzaam en makkelijk in onderhoud.

Opbouw van hellende daken

Een hellend dak bestaat uit verschillende dakvlakken met een minimale helling van 15 graden. De opbouw van uw dak kan op verschillende manieren. Door de jarenlange ervaring van JLB kunnen wij u altijd de juiste expertise en oplossing bieden.

Hellend daken isoleren

Langs binnen

Steevast wordt er bij een hellend dak gekozen voor isolatie langs de binnenkant. Zo zijn glaswol en Pur platen goede methoden om het dak langs de binnenzijde te isoleren. U gaat dan in feite de zolder isoleren. Er is behoorlijk wat materiaal nodig om een goede isolatie te bekomen.

Langs buiten

Bij de keuze om uw hellend dak langs de buitenkant te isoleren, bevestigen we isolatieplaten boven op de draagstructuur. Zo verliest u niet langer plaats, de isolatie zit namelijk aan de buitenzijde. Bovendien is isoleren langs buiten meer winddicht en is er minder materiaal nodig.

De afwerking

In de meeste gevallen dekken wij hellende daken met Koramic pannen of Eternit leien. Ook natuurleien is een specialisatie van ons. Door onze ervaring kunnen wij u altijd de juiste tekst en uitleg geven.

Net zoals elk dakproject worden ook hellende daken door JLB perfect en tot in de details afgewerkt. Wij gebruiken het topmerk Soprema om de kwaliteit van uw dak te waarborgen.